25 nov 2012

EMPANADILLAS

Ingredientes:
        
          -obleas de masa
          -queixo
          -xamón cocido 
          -touciño entrefebrado
          -allo porro 
          -ovo

Paso a paso:

           -Por unha banda, cortamos o xamón cocido en anacos e relamos o queixo. Mesturamos ámbolos ingredientes.
          -Pola outra, cortamos en anacos o allo porro e o touciño entrefebrado e fritimos nunha tixola cun pouco de aceite.
          -Para montar as empanadillas:  collemos unha oblea de masa e poñemos no medio unha cullerada de recheo (ou mestura do xamón cocido co queixo, ou touciño entrefebrado co allo porro). Dobramos a masa por riba do recheo ata que quede ben pechado. Pisamos cun garfo para unir a parte de arriba da masa coa de abaixo e pinchamos un pouco a parte superior da empanadilla para que non estoupe.

          -As empanadillas podemos fritilas ou facelas no forno:

            *Se as facemos no forno, batemos un ovo cun pouco de auga e pintámolas  por riba antes de metelas nel, xa quente a 200º entre 15 ou 20 minutos (comprobamos de cando en vez para que non se nos queimen); sacamos, deixamos arrefriar, e listo!

            *Se as fritimos, poñemos aceite nunha tixola, botamos as empanadillas e sacámolas a un papel de cociña para secar o exceso de aceite. Deixamos arrefriar, e listo! 

Adela Cebeiro, 2ºESO R

   

No hay comentarios:

Publicar un comentario